en sensation.

(som Ingrid Bergman och Bogart fastän ingen ser på)

Sunday, March 18, 2007

kaffe? te? te? kaffe?

Det är obegripligt för mig hur England år efter år står för det sämsta bidraget i Eurovision Song Contest. Varje år är en ny bottenmarkering. England, hemland till flera av tidernas största grupper (Beatles, Rolling Stones, Queen), otaliga 90-tals-band (Placebo, Oasis, Blur, Pulp) och mängder av framgångsrika indie-band (Arctic Monkeys, Razorlight, Maxïmo Park, Kaiser Chiefs, Bloc Party och inte att förglömma Pete Dohertys otaliga projekt), tycks helt enkelt oförmöget att frambringa en good ol' schlagerdänga! De har bara vunnit en gång de senaste 25 åren ('97, Love Shine A Light med Katrina and the Waves) och ändå är de direktkvalificerade till finalen varje år!
Jag förstår inte varför, de har ju alla förutsättningar att såga övriga deltagare jämns med fotknölarna! Det kan inte bara vara gammal hederlig snålhet som gör att de år efter år röstar fram ren skit, det måste vara något annat. (Tvivlar dock på att årets bidrag ens förtjänar att kallas skit.)
Är det så att engelsmän i allmänhet har dålig smak? Jag börjar tro det. Titta på årets bidrag här innan du säger emot mig.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home